VDP Beveiligingstechnieken B.V.

Biezenstraat 75
6541 ZP Nijmegen
088-378 22 33

Algemeen: info@vdp-beveiliging.nl
Verkoop: verkoop@vdp-beveiliging.nl

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

 

ROVER Beveiliging sluit zich aan bij VDP Beveiligingstechnieken

Bas Wille en Roland Verborg

ROVER Beveiliging sluit zich aan bij VDP Beveiligingstechnieken

Vanaf 1 mei 2018 is ROVER Beveiliging uit Elst onderdeel van VDP Beveiligingstechnieken uit Nijmegen. Roland Verborg heeft samen met drie monteurs aansluiting gezocht bij het Nijmeegse beveiligingsbedrijf VDP. Wie is de man achter ROVER Beveiliging en vanwaar deze stap? We gingen in gesprek met Roland Verborg.

Bas Wille en Roland Verborg

Fluitend komen en fluitend gaan

Roland Verborg startte in 2014 ROVER Beveiliging op en liet het uitgroeien tot een serieuze lokale speler in de regio Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem. Het bedrijf groeit vanaf de start al hard en dat heeft consequenties. Verborg: “Ik houd van mijn klanten en het liefst wil ik iedereen bedienen, bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Maar dat ging op een gegeven moment niet meer. Het werd zo druk dat we te weinig capaciteit hadden.” Roland vervolgt: “Het is moeilijk om goede monteurs te krijgen in deze tijd, daarnaast was ik zelf bijna 13 uur per dag alleen maar op kantoor voor administratieve werkzaamheden. Bij mijn klanten zitten, dat vind ik het leukst en daar ben ik het beste in, maar dat ging niet meer. Ik zeg altijd, je moet fluitend komen en fluitend gaan, als dat niet meer lukt is het mis”

“Met die naam moest ik iets, het liet me niet los”

Als rasechte Arnhemmer groeide Roland Verborg op in een echt ondernemersgezin: zijn ouders hadden twee kapperszaken in Arnhem. Maar het kappersvak was niets voor Roland. Hij koos voor een carrière als politieagent. 21 jaar lang werkte hij in steden als Den Haag, Rotterdam, Nijmegen en Arnhem. Hij weet dus als geen ander wat persoonlijke surveillance en goede beveiligingsmaatregelen inhouden. Na ruim twee decennia een hectisch en spannend leven te hebben geleefd kriebelde het om voor zichzelf te beginnen. De combinatie van zijn voor- en achternaam, RO-VER, heeft altijd door zijn hoofd gespookt. “Daar moest ik iets mee gaan doen,” aldus Verborg.

Wie kan je nu beter vertrouwen dan een politieagent?

Zelf had Roland geen kaas gegeten van elektronische beveiliging, maar zijn passie, ambitie en inzicht om mensen te adviseren over de juiste manier van beveiligen was des te groter. “Beveiliging gaat om vertrouwen. En wie kan je nu beter vertrouwen dan een (oud-)politieagent?” glimlacht Roland. Hij besluit de kneepjes van het vak te leren bij verschillende beveiligingsbedrijven en weet het na twee jaar zeker: “dit kan ik zelf ook, en misschien wel veel beter”. Zo start hij in de zomer van 2014 zijn eigen bedrijf, ROVER Beveiliging. “Direct in de eerste maand was het raak. Een grote opdracht, maar ik had nog niet eens monteurs!” Roland ging op zoek naar zzp’ers en mensen in zijn vriendenkring en het lukte. “En dat was pas het begin, want vanaf dat moment kwam de ene na de andere opdracht binnen.” Na anderhalf jaar verhuisde het bedrijf al binnen het industrieterrein in Elst naar een grotere locatie.

Geen capaciteit voor nieuwe opdrachten

Roland kwam er al snel achter dat het werk dat hij zo leuk vindt, bij klanten op bezoek gaan en advies uitbrengen over de beveiliging van bedrijfspand tot woonhuis, er steeds meer bij inschoot. “Op een gegeven moment zat ik 13 uur per dag op kantoor achter mijn laptop. Administratieve werkzaamheden uitvoeren; offertes schrijven, planning rondkrijgen voor de monteurs en alles wat daar verder nog bij komt kijken. Daar word ik niet gelukkig van, ik wil de baan op! Natuurlijk kan je dan iemand op de administratie zetten en zelf weer naar buiten gaan, maar ik had geen capaciteit voor nieuwe opdrachten, nogmaals monteurs is zo moeilijk aan te komen”. Dat ging steeds meer aan Roland knagen.

Een bedrijf waar ik zelf zou willen werken

“Ik kwam steeds vaker handjes te kort en kwam zo met VDP in contact; ik heb monteurs bij ze ingehuurd. Als grap heb ik wel eens tegen die monteurs gezegd dat ze zo bij mij konden beginnen, maar dat deden ze geen van allen. En dat zegt wat over VDP als werkgever.” Vanaf het eerste contact had Roland een goede klik met Bas Wille, directeur van VDP. “Tijdens onze gesprekken zaten we op dezelfde lijn en Bas merkte al snel dat de bedrijfsvoering voor mij een molensteen om mijn nek hing. Fluitend komen en fluitend gaan,” benadrukt Roland nogmaals, “dat is het belangrijkste voor mij en dat ervaar ik al een hele tijd niet meer.” Wille deed Verborg het voorstel aansluiting te zoeken bij VDP. Hierdoor zou Verborg de rust terugvinden door zelf weer te doen wat ie leuk vindt en zich geen zorgen meer te hoeven maken over bijvoorbeeld bedrijfsvoering, planning en capaciteit. “Zo’n besluit neem je natuurlijk niet zomaar; ROVER Beveiliging is immers mijn kindje.” Na een aantal goede gesprekken thuis met Rolands vrouw Laura, nam Roland het besluit: “Ik doe het!”

Een last van mijn schouders

Bas Wille (links) en Roland Verborg tekenen voor de nieuwe toekomst

Door zich te realiseren dat ie alle vrijheid kreeg, zonder zich zorgen te hoeven maken over de randzaken, viel er een enorme last van zijn schouders. Ondanks de reacties van kennissen en relaties als: “Zou je dat wel doen?” of “Wat klaag je nou, dat is ondernemen, gewoon volhouden …” en “Straks pluk je de vruchten ervan!” kiest Roland ervoor weer fluitend te komen en fluitend te gaan. “En voor mijn klanten verandert er in principe niets,” benadrukt Roland, “De monteurs van ROVER gaan ook mee naar VDP en mijn relaties blijven gewoon met mij in contact zoals ze gewend zijn. Met als toevoeging de expertise en jarenlange ervaring van VDP Beveiligingstechnieken. Om nog maar niet te spreken over een heel bataljon aan extra monteurs”.

Boven en beneden de waal

Leon Berens (links) verwelkomt Roland

Roland gaat nauw samenwerken met Leon Berens, hoofd verkoop, en al 25 jaar in dienst bij VDP. “Leon is verantwoordelijk voor alle verkoop binnen VDP, maar zal zich zelf met name richten op de bedrijven beneden de Waal en ik me op die daarboven. Dat zal nog wat worden (Vitesse/NEC red.) … Nee hoor,” lacht Roland. Leon Berens kan zijn geluk niet op: “Om zo iemand in je team te mogen toevoegen is fantastisch! Als je ziet wat Roland met ROVER Beveiliging heeft opgebouwd en welke mogelijkheden er nog allemaal in het verschiet liggen, dan word ik daar heel enthousiast van.” Leon is in tegenstelling tot Roland een rasechte Nijmegenaar. Leon vervolgt: “Het klinkt raar, maar als echte Nijmeegse jongen is het moeilijk voet aan de grond te krijgen net boven de Waal. Mijn netwerk in de regio Arnhem is nihil ten opzichte van dat in Nijmegen. Dat blijkt toch altijd een dingetje”.

Start van een nieuw tijdperk

Vanaf 1 mei 2018 is het zover: ROVER Beveiliging zal opgaan in VDP Beveiligingstechnieken. Zo zullen zij ook gaan verhuizen naar het pand van VDP aan de Biezenstraat 75 in Nijmegen, maar verder verandert er voor klanten eigenlijk niet veel. Sterker nog: ook de naam ROVER Beveiliging blijft zichtbaar in alle uitingen. Heb je vragen of wil je meer weten over de aansluiting van ROVER Beveiliging bij VDP Beveiligingstechnieken? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak met Roland Verborg. Rest ons alleen nog Roland en iedereen binnen ROVER Beveiliging van harte welkom te heten binnen VDP Beveiligingstechnieken!