VDP Beveiligingstechnieken B.V.

Biezenstraat 75
6541 ZP Nijmegen
088-378 22 33

Algemeen: info@vdp-beveiliging.nl
Verkoop: verkoop@vdp-beveiliging.nl

 

Stijging aantal woningbranden

Stijging aantal woningbranden

Begin deze maand publiceerde NOS het artikel ‘meer woningbranden, mogelijk door thuiswerken’. Zie het artikel hier: https://nos.nl/artikel/2400541-meer-woningbranden-mogelijk-door-thuiswerken

Sinds dit jaar is het aantal woningbranden voor het eerst sinds jaren weer gestegen. Eén van de grootste oorzaak van een woningbrand is kortsluiting. Dit ontstaat veelal door elektrische apparaten en het opladen hiervan. Doordat er nog steeds meer thuisgewerkt wordt, liggen er ook meer apparaten aan de oplader waarmee kortsluiting kan ontstaan.

Om kortsluiting te voorkomen zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden bij het opladen van de apparaten:

  • Gebruik altijd de originele oplader van de fabrikant;
  • Laad uw telefoon niet onder het kussen of dekbed op;
  • Haal een opgeladen apparaat altijd van de lader.

Daarnaast kunt u investeren in een beveiligingssysteem van VDP Beveiligingstechnieken, uitgerust met rookmelders. Dit systeem stuurt onder andere direct bij het signaleren van een beginnende brand een pushbericht naar uw smartphone en/of alarmmelding naar de meldkamer. Er kan dan gelijk actie ondernomen worden zodat de schade wordt beperkt, ook als u niet thuis bent. Wel zo veilig!